LARA TAUBMAN – OL’ KENTUCKY LIGHT

Artiest info
Website
facebook
Label: Continental Song City / CRS

Carly Simon, Joni Mitchell, k.d. lang en Marie Gauthier: het zijn de namen van zangeressen die meteen bij ons kwamen opduiken als vergelijkbare stemmen bij het luisteren naar de nieuwste plaat “Ol’ Kentucky Light” van de Amerikaanse singer-songwriter Lara Taubman uit New York City. Dat deze maand verschijnende album is de opvolger van haar twee jaar geleden uitgebrachte debuutplaat “Revelation” die we toen op deze pagina’s ook al met een behoorlijke portie lof hebben overladen.

De muzikante zegt zelf dat ze voor het componeren van de tien songs op dit album werd beïnvloed door gospelzangeressen als Mahalia Jackson en Mavis Staples en door de formatie ‘The Staple Singers’. Toch horen wij hier en daar ook invloeden vanuit de folk-, country- en bluesmuziek in de liedjes die Lara Taubman op “Ol’ Kentucky Light” heeft verzameld.

De hierbij op de eerste video te horen albumtiteltrack is de eerste echte uitschieter, maar het daaropvolgende “Silver Linings” (zie 2e audiovideo) werd al meteen onze favoriete track uit deze plaat. De vocale capaciteiten van deze zangeres komen daarna nog een aantal keren extra sterk tot uiting in de prachtige ballads “Come To Me” en “The Other Side Of The River” en bij het intimistische “Mercy” en de sterk gezongen albumafsluiter “Grace”.

Tenslotte willen we ook nog een overdiende pluim steken op de hoed van albumproducers Paul T. Frazier die bas speelt op de tracks en Steven Williams die achter het drumstel heeft plaatsgenomen. Maar ook de bijdragen van Etienne Lytle op orgel en piano, Walter Parks op gitaren, lap steel en lead vocals bij het knap georkestreerde nummer “The Water” en Gregory James Elroy McMullen op pedal steel bij de songs “Silver Linings” en “Lamb To The Slaughter” verdienen hier absoluut een speciale vermelding.

(valsam)